Summering 2016

Den 26/11 var det dags för årets sista utställning. I Rhodesian Ridgebackklubbens (DK) julutställning i Strib placerade Primus sig som tvåa i Öppenklass med ett Excellent och ck. Utöver Primus ck så delades det bara ut ck till de respektive klassvinnarna. Primus lyckades inte placera sig i bästa hanklass men fick fin kritik av dagens domare, Marion Riedel från Tyskland.

Masculin male with good proportions, nice head, correct set and carried ears, strong neck, very good top line, good ridge but the crowns not perfectly paralell, correct set of tail, good fore chest and dept of chest, fore legs straight and strong, correct angulations behind, nice temperament, good feet, moves well.

En kort summering av 2016.
Antal utställningar: 24
Antal ck: 12
Antal  BH-placeringar: 6
Antal cert: 3 (1xSE + 2xDK)

Årets största framgång var en BIM-placering vid Danska Rhodesian Ridgeback Klubbens stora specialutställning i Strøby.

160

 

Målsättningen för 2017 blir att knipa ett certifikat i Danmark eller Sverige för att till slut få de efterlängtade svenska och danska Championtitlarna.