Utställningar i Norrköping INT (x3) och Tvååker INT+NAT

En kort summering av tredagarsutställning i Norrköping och dubbeluställning i Tvååker. Fem utställningsdagar med varierande resultat. Två retfulla reserv-certifikat i jakten på championatet.

2017-06-03 Norrköping INT
3:a i öppenklass med Excellent

Fina proportioner, välskuret huvud, välformade ögon. Önskar något mer maskulint huvud. Bra hals och överlinje. Korrekt bett, något öppna vinklar fram och bak. Behöver fylla ut nedre delen avbröstkorgen. Något knappt förbröst. Passande benstomme. Rör sig med bra steglängd, något löst fram. Kronor ej i linje.
Gina Ekström Persson

2017-06-04 Norrköping INT
3:a i öppenklass med Excellent

Mycket bra proportioner. Välformat maskulint huvud. Bra hals. Tillräckliga vinklar fram. Bra bak. Bra bröstkorg. Stark rygg. Har bra steg men är lite bunden fram. Bra benstomme och päls. Lång ridge
Bertil Lundgren

2017-06-05 Norrköping INT
3:a i öppenklass med Excellent och ck. 4:e bästa hane med reserv-cert

Välbalanserad hane. Tydlig könsprägel. Huvud med bra proportioner. Välformade tillräckligt mörka ögon. Tillräcklig hals och överlinje. Korrekt ridge. Normalt vinklad fram och bak. Fina tassar. Rör sig väl.
Patrik Cederlöf, Sverige

2017-07-07 Tvååker INT
Oplacerad i öppenklass med Very Good

Proportion of head ok. Would like a little stronger for male. Strong neck. Good shoulder. Would like slightly more forechest. Good ribbing and loin. Shown in a nice condition. Good bone. Ridge ok, crown slightly offset. Moves well. A little close in front.
Eddie Patterson

2017-07-08 Tvååker NAT
2:a i öppenklass med Excellent och ck. 3:e bästa hane med reserv-cert

Snygg hane. Vackra proportioner. Utmärkt benstomme, maskulint huvud, önskas dock mörkare ögon. Något rak överarm. Välknutna tassar. Utmärkt top-line. Välvinklat bakställ. Bra ridge. Rör sig väl från sidan, något löst i fronten. Utmärkt temperament.
Veli-Pekka Kumpumäki