Summering 2017

I och med Stockholmsutställningen den 17/12 är årets sista utställning avklarad och utställningsåret kunde väl knappast sluta på ett bättre sätt?

Primus lyckades vinna en stor Championklass och placera sig som 2:a bästa hane och dessutom med sitt första CACIB.

Varm vacker färg. Välpigmenterad. Bra intryck. Lite lågt ansatta öron. Strama läppar. Tillräckligt vinklad i fronten. Markerat förbröst. Bra bröstdjup. Mycket fina tassar. Härligt brett lårparti. Rör sig bra fram. Kunde ha ett starkare drive bak.

Domare: Kerstin Nilsson (DK)

När Primus blivit vuxen kände jag att det fanns utrymme för ytterligare en medlem i vår lilla flock. Jag var i kontakt med flera uppfödare men valet föll till slut på Kennel Hazinas i Danmark. Timingen var bra och jag gillade föräldrarna. Dessutom var Hazinas beredda att hjälpa till under de extra veckorna som krävdes för att uppfylla jordbruksverkets krav på rabiesvaccinering innan överfart till Sverige. 7 April föddes Hazinas 7th Galactic Polaris som en av 13 valpar. Hans vardagsnamn blev efter mycket funderingar Bellum och i juli flyttade han hem till oss i Sverige. Bellum betyder krig på latin och jag ser hans namn som en hyllning till de hundar som hjälpt mig i min läkning av de spår som krig och konflikter gett upphov till.
Efter en lite trevande start fungerar nu Primus och Bellum jättebra. Ibland är Primus lite för snäll mot sin lillebror som förmodligen mått bra av få veta att man inte kan bete sig hur som helst med en vuxen hund.

När det gäller utställningar finns det en dag som sticker ut lite extra. Den 2 september på Danska Ridgebackklubbens specialutställning blev Primus BIM och fick således sitt tredje danska certifikat och blev därför både Dansk och Svensk utställningschampion! Dagen blev ju inte sämre för att Bellum placerade sig som BIR-valp (Baby 4-6mån).

Sammanställning Primus (2017)

20 utställningar (13SE+7DK)

18st Öppenklass + 2st Championklass

16st Excellent (80%)

10st Certifikatkvalitet (50%)

6st BH-placeringar (30%)

1 Cert = Dansk och Svensk Champion (Billund 2/9)

1 BIM (Billund 2/9)

2 R-cert (Tvååker 8/7 och Norrköping 5/6)

1 CACIB (Stockholm INT 17/12)

11:e placering (prel. uträkning) på SRRS lista över årets utställningshund.

 

 

Sammanställning Bellum (2017)

6 utställningar (2SE + 4DK)

4st Valp 4-6 mån och 2st Valp 6-9 mån

BIR Valp 4-6 (Billund 2/9)

BIM Valp 4-6 + 6-9 (Röstånga 10/9)

BIR Valp 6-9 (Ströby 25/11)

 

 

Stort tack till Charlotte Ekenstierna som står bakom alla fina prestationer med pojkarna i utställningsringen.